yeni lezzetler,yeni paylaşımlar…

ÇITIR BÖREK

4 yufka
1 çay bardağı sıvıyağ
içi arzuya göre
üstüne yumurta sarısı,susam,çörek otu

Bir yufka serilir.Yağlanır,diğer yufkada onun üzerine konur.8 üçgen parçaya bölünür. İç konup gevşek şekilde sarılır. Diğer iki yufkaya da aynı işlemler uygulanır.Derin bir kaba su konur. Börekler bu su dolu kaba atılıp 30-40 sn bekletilir,fazla suyu hafifçe sıkılır. Yağlanmış tepsiye dizilir. Üzerine yumurta sarısı sürülür,susam ve çörek otu serpilir.180 derecede üzerleri kızarana kadar pişirilir.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: