yeni lezzetler,yeni paylaşımlar…

ZARF BÖREK

4 yufka
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 su bardağı süt
iç: 1/2 kg. ıspanak
200 gr. peynir
yoğurt (üzerine sürmek için)
Susam,çörek otu
İlk yufka serilir. Üzerine yağ-süt karışımı sostan bolca sürülür.2.yufka üzerine serilir.Tekrar soslanır.Karşılıklı kenarları ortada birleştirilir,sos sürülür.Diğer kenarlar da aynı şekilde katlanıp büyük bir kare elde edilir. Harç üzerine yayılır.Her köşesi kapatılıp ortada zarf gibi birleştirlir.Bıçakla ayrılır. Yağlanmış tepsiye yerleştirilir.Üzerlerine çırpılmış yoğurt sürülür.Susam ve çörek otu serpilip 200 derecede pişirilir.
Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: