yeni lezzetler,yeni paylaşımlar…

Gerçekten çok lezzetli, çıtır çıtır, kat kat bir börek… Geçen hafta kıymalısını,peynirlisini hem de ıspnaklısını denedim.Üçü de ayrı ayrı güzel oldu.Ölçüler mini fırın tepsisi için,daha büyük tepsiler için yufka sayısı 1 adet artırılabilir.Evet ölçülere geçiyorum :

2 yufka
8 adet milföy
1 yumurta
1 şişe maden suyu
1 bardak sıvı yağ
içi arzuya göre

Tepsinin tabanına 4 kare milföy uzatılıp genişleterek yayılır. Üzerine 1 yufka parçalanarak yayılır,iç konur.Diğer yufka da parçalanarak serilir.Kalan 4 milföy esnetilerek üzerine kapatılır. Dilimlenir.Yumurta,yağ,maden suyuyla hazırlanan sos böreğin üzerine dökülür. 5 -10 dakika iyice çekmesi için bekletilir. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede pişirilir.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: