yeni lezzetler,yeni paylaşımlar…

Sevgili arkadaşım Munise’den ikinci bir tarif. Ona tekrar teşekkür ediyorum ve bu leziz kurabiyeleri denemenizi tavsiye ediyorum.
Malzemeleri:
1 paket margarin (eritilmeyecek oda sıcaklığında)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı Hindistan cevizi
1,5 su bardağı pudra şekeri
1 yumurta içine
1 yumurtanın sarısı içine beyazı dışına
2 kaşık tepeleme yoğurt
1 kabartma tozu
1 vanilya
yeterince un

İçi:
1 elma rendesi
bir tutam ceviz
bir kaşık şeker
bir çay kaşığı kadar tarçın
Elma rendesi ve şeker ocakta 3-5 dakika fazla değil karıştırılır tarçın ve ceviz sonradan konulur.

Yapılışı:
Malzemenin tamamını karıştırılır, yumuşak bir hamur hazırlanır (kulak memesi kıvamında). 10 dakika dinlendirilir. Ceviz büyüklüğünde bezeler alınır.
Açılır iç koyulur. Yuvarlak bir şekilde kapatılır. Tepsiye dizilir.Üzerine ayrılan yumurtanın beyazı sürülür. 10 dakika önceden kızdırılmış 230 derecede pişirilir.
Pembeleşince çıkarılır. Soğuyunca üzerine pudra şekeri serpilir.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: