yeni lezzetler,yeni paylaşımlar…

www.mucizembenibul.blogcu.com un ev sahipliğini yaptığı PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ “20” etkinliğine ikinci bir tarifle katılıyorum. Mutluyum :))

Elmalı-tarçınlı tatları hep sevmişimdir. Bu da elma ve tarçının tadının yoğun olarak hissedildiği tariflerden biri.Çay saatleri için ideal.Bu tarif internet kökenli;ama nerden aldığımı hiç hatırlayamıyorum. Tarifin sahibine çok teşekkür ediyorum.

3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı süt
125 gr. erimiş tereyağı
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2-2,5 su bardağı un

Üstü için : 3 elma (küp küp doğranmış)
3 yemek kaşığı şeker
2 tatlı kaşığı tarçın
Ceviz ya da fındık kırığı

Önce yumurtalar ve şeker iyice çırpılır.Sırayla süt,yağ,vanilya,kabartma tozu ve un katılıp kek hamuru hazırlanır. Yağlanmış tepsiye dökülür. (Benim tepsim 30 cm çapında yuvarlak tepsiydi) Bu arada küp küp doğranan elmalar şeker,tarçın ve cevizle ayrı bir kapta karıştırılıp hamurun üzerine serpiştirilir.Önceden ısıtılmış fırında 175 derecede pişirilir.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: