yeni lezzetler,yeni paylaşımlar…

KURU BÖRÜLCE SALATASI

Börülcenin hem tazesine hem de kurusuna bayılırım.Şöyle bol ekşili,zeytinyağlı bir börülce salatasına sanırım hiçbir Egeli “hayır” demez 🙂 Börülceyle ilgili küçük bir araştırma yaptım,lezzetli olduğu kadar faydalıymış da… İşte kısaca börülcenin faydaları:

Çok gösterişsiz ve tutulmayan bir sebze olmasına karşın, yukarıda görülen ve dikkatleri çekecek kadar önemli besin değerlerini içeren börülcenin sağlığa yararlı etkileri bulunmaktadır:

  • Tüm baklagiller gibi börülce de kandaki yüksek kolesterol düzeyini düşürür.
  • İçerdiği yüksek lif oranıyla kandaki ensülin ve şekeri düzene sokar, bu nedenle şeker hastaları için iyi bir besin oluşturur.
  • Aynı nedenle pekliğe (kabızlığa) hemoroite ve diğer bazı kalınbağırsak rahatsızlıklarına iyi gelir.
  • Demir minerali yönünden zengin bir besin olduğu için kansızlığa da iyi gelir.
  • Potasyum yönünden zengin olduğundan, yüksek tansiyonu düşürür.

Sağlığa yararlı bütün bu pek önemli etkilerinden faydalanılmak üzere börülcenin diyetimize sokulması ve diğer baklagillerle dönüşümlü olarak tazesinden günde 100-120 gr. ya da kurusundan günde 55-60 gr. yenilmesi uzmanlarca öğütlenmektedir.

Gelelim benim salatama:
1 su bardağı kuru börülce haşlanır. Zeytinyağı,limon ve sarmısaktan oluşan sosla karıştırılır.Ben bu kez içine semizotu ve domates de kattım.Nefis oldu…

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: