yeni lezzetler,yeni paylaşımlar…

ELMALI TATLI

Geçen hafta pazardan elma almıştım,ama kepek çıktılar 😦 Ben de nasıl değerlendirsem diye düşünürken portakal ağacından bu tarifi alıp denemeye karar verdim, çok lezzetli,çok güzel,çok hafif… Evdeki herkes bayıldı.

4-5 elma
toz şeker
8-10 adet pötibör bisküvi
İri kıyılmış ceviz,kuru üzüm,tarçın
Hindistan cevizi

Krema :
750 ml. süt
1 yumurta
3 yemek kaşığı un
1 bardak şeker
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı tereyağı

Elmalar soyulup 2’ye bölünür.Çekirdek yuvaları oyularak çıkarılır. Yayvan bir tencereye çekirdek yuvaları alta gelecek şekilde dizilir.Üzerlerine 1’er yemek kaşığı şeker serpilir. Elmaların yarısına kadar su eklenir. Elmalar yumuşayana kadar pişirilir. Bu arada krema hazırlanır. Yağ dışındaki tüm malzeme muhallebi kıvamında pişirilir,ocak kapatılınca tereyağı eklenip karıştırılır. Başka bir kapta iri kıyılmış ceviz, 1 avuç kuru üzüm ve 1 tatlı kaşığı tarçın karıştırılır. Pişen elmaların oyulan çekirdek yuvalarına cevizli karışım doldurulur. Üzerlerine bir bisküvi kapatılıp bisküvi alta gelecek şekilde bir borcama dizilir. Krema dökülür,buzdolabında soğutulur,servis yapılırken hindistan cevizi serpilir.

Yorum bırakın