yeni lezzetler,yeni paylaşımlar…

Bu tarif sevgili arkadaşım Güner’in.Ona “ellerine sağlık” diyor ve tarifini aynen aktarıyorum :

1 su bardağı pudra şekeri
250 gr. margarin(oda sıcaklığında yumuşamış olacak)
200 gr. mısır nişastası
2,5 su bardağı un
2 yumurta
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
.
Şeker ve margarin önce yoğurulur. Daha sonra diğer malzemeleri teker teker eklenerek yoğurmaya devam edilir. Yumuşak bir hamur elde edilir. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak yuvarlanır. Fazla bastırmadan tepsiye dizilir.Üzerine kakaoya batırılmış kapak bastırılarak süsleme yapılır.Mantar görüntüsü verilmiş olur.Önceden ısıtılmış 175 dereceli fırında 20 dakika pişirilir. Fazla kızarmadan hafif pembeleşince fırından çıkarılır.
Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: