yeni lezzetler,yeni paylaşımlar…

BROWNİE (ISLAK KEK)

Üniversite yıllarında öğrendiğim ve defalarca yaptığım bir tarif. Yaptıkça farklı versiyonları da ortaya çıktı 🙂

4 yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ ya da 1/2 paket margarin
1,5 su bardağı toz şeker
3-4 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2,5 su bardağı un
İstenirse 1 çay bardağı iri kıyılmış ceviz

Üzeri hindistan ceviziyle, kremşantiyle ya da dondurmayla süslenir. (Ben resimdekini çikolatalı kremşanti ve vişne reçeli ile süsledim)

Yumurta ve şeker iyice çırpılır.Süt,yağ,kakao eklenip bu karışımdan 1 su bardağı ayrılır. Sonra un,vanilya,kabartma tozu,ceviz eklenir. 170 derecede pişirilir. Kek ılındıktan sonra ayrılan karışım üzerine dökülür.(Daha ıslak bir kek istenirse karışımın içine ılık süt ve kakao eklenebilir.)Üzeri arzuya göre süslenir.

Reklamlar

Comments on: "BROWNİE (ISLAK KEK)" (1)

  1. anemonun mutfagi said:

    canım ellerine sağlıkkk harika gözüküyor..sevgiler.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: