yeni lezzetler,yeni paylaşımlar…

Oldukça lezzetli ve doyurucu bir ikili. Kızım pek iştahlı bir çocuk değil. Bu yüzden onun severek yediği yemekler beni çok mutlu ediyor. Kadınbudu köfte ve elma dilimli patates de beni işte böyle mutlu eden yemeklerden 🙂
Patates kızartmasını ailecek çok seviyoruz ama sağlıksız ve bol kalorili olduğu için çok uzun süredir yapmıyorum,bu patatesi öğrendiğimden beri de kızartmayı hiç özlemiyorum,çünkü hiç aratmıyor. Evet bu kadar reklamdan sonra önce patateslerle başlayayım :

Elma Dilimli Patates:
4-5 adet taze patates
1-2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz

Arzuya göre sarmısak tozu,köri,kekik de eklenebilir.

Patatesler iyice yıkanır,fırçalanır. Elma dilimi şeklinde dilimlenir. Yağlı kağıt serili tepsiye yayılır. Zeytinyağı ve tuz üzerine gezdirilerek harmanlanır.Önceden ısıtılımış 200 derece fırında kızarana kadar fırınlanır. (Taze patates yoksa patatesleri soyup parmak patates şeklinde kesip aynı yöntemle fırında kızartabilirsiniz)

Kadınbudu Köfte:
1/2 kg kıyma
1 iri kuru soğan
1 kahve fincanı pirinç
3 yumurta
1/2 demet maydanoz
Tuz,karabiber,un

Bir yemek kaşığı zeytinyağında soğan ve kıymanın yarısı kavrulur.Tuz ve karabiber eklenir. Soğutulur. Bu arada 1 fincan pirinç haşlanıp süzülür. Soğuyan kavrulmuş kıymaya çiğ kıyma,pirinçler,1 yumurta eklenip yoğrulur.Köfte şekli verilip una bulanır. 2 yumurta iyice çırpılır.Unlanmış köfteler yumurtaya batırılıp kızgın yağda kızartılır.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: