yeni lezzetler,yeni paylaşımlar…

TUZLU AY ÇÖREĞİ

10 günlük bir aradan sonra yeniden merhaba. Kısa bir tatil yapma imkanı bulduk.İşte şimdi yine burdayım 🙂
Tarifime geçiyorum:
1 su bardağı yoğurt
1/2 su bardağı sıvı yağ
2 yumurta (birinin sarısı ayrılır)
2 haşlanmış patates (rendelenir)
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
Aldığı kadar un

iç: lor peyniri-maydanoz
üst: yumurta sarısı-susam-çörek otu

Tüm malzemeler karıştırılıp yoğrulur.Hamur 15 dakika dinlendirilir.Yumurta büyüklüğünde bezeler tabak büyüklüğünde açılır.4’e bölünür.Hamurun geniş tarafına peynirli iç konur,sarılır. Ay şekli verilip tepsiye dizilir.Üzerine yumurta sarısı sürülür.Susam ve çörek otu serpilir.Önceden ısıtılmış fırında 175 derecede pişirilir.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: