yeni lezzetler,yeni paylaşımlar…

ÇİN PİLAVI

1 su bardağı pirinç
1 yemek kaşığı zeytinyağı
2 su bardağı su
tuz
garnitür (bezelye,havuç,patates)
1/2 demet maydanoz
1/2 demet dereotu
4-5 taze soğan
mısır
2 adet kornişon turşu
1 limon suyu
Pirinç ayıklanıp yıkanır,zeytinyağında şeffaflaşıncaya kadar kavrulur,tuzu ve suyu eklenip tencerenin kapağı kapatılır,kısık ateşte pişirilir. Pilav soğuyunca içine garnitür,ince kıyılmış maydanoz,dereotu,taze soğan eklenir.Mısır taneleri ve küçük küçük doğranmış turşular katılıp bir limonun suyu sıkılır.Hepsi karıştırılır.Servis yapılır.
Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: