yeni lezzetler,yeni paylaşımlar…

ZEYTİNYAĞLI ENGİNAR

Derin dondurucuda bekleyen enginarları yaz sonunda tüketmek ayrı bir zevk 🙂 Enginar yemeden geçen yaklaşık 25 yılım için üzülüyorum. İzmirli olarak evimizde çok sık pişen bu sebzeye karşı nedense hep önyargılı yaklaşmıştım,kıymeti sonradan anlaşıldı maalesef…Neyse şimdi açığı kapatmak için karaciğer dostu enginarı bol bol tüketmeye çalışıyoruz.

6 adet enginar çanağı
1 adet kuru soğan
Garnitür (havuç,patates,bezelye)
1 limon suyu
Zeytinyağı
tuz,şeker
kıyılmış dereotu

Enginarlar limonlu-unlu suda yumuşayana kadar haşlanır.Zeytinyağında soğan kavrulur,garnitür ilave edilir.Tuz ve şeker eklenir.Enginarların içine bu karışım doldurulur,5 dakika kısık ateşte pişirilir.Üzerlerine kıyılmış dereotu serpilir.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: