yeni lezzetler,yeni paylaşımlar…

KAZANDİBİ

Türk mutfağının en güzel tatlılarından biri.Bizim evde de çok seviliyor.Tarifini yıllar önce Sofra Dergisi’nden almıştım. İşte tarif…
.
7 bardak süt
1/2 çay kaşığı tuz
1,5 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı mısır nişastası
1 yemek kaşığı pirinç unu
1 çorba kepçesi su
.
Süt tencereye alınır,tuz ve şeker karıştırılır.Kaynatılır.Ayrı bir yerde un,pirinç unu ve nişasta karıştırılır.Kaynayan sütten bir kepçe alınıp una eklenir,1 kepçe de su katılır.Un ve nişasta iyice ezilir.Bu karışım yavaş yavaş süte ilave edilir.Kısık ateşte 5 dakika pişirilir.Yayvan bir tepsiye 2 yemek kaşığı şeker serpilir,sıcak muhallebi üzerine dökülür,kuvvetli ateşte tepsi sürekli çevrilerek dibi tutturulur.Buzdolabında soğutulur.
Reklamlar

Comments on: "KAZANDİBİ" (1)

  1. elmaşekeri said:

    ellerinize sağlık. çok leziz görünüyor.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: