yeni lezzetler,yeni paylaşımlar…

FIRINDA MAKARNA


Makarnanın her türlüsü bizim evde seviliyor.Arada fırında makarnayı da çeşitlerin arasına alıyoruz.Doyurucu ve lezzetli bir alternatif mi arıyorsunuz?İşte fırın makarna …

250 gr kaşar peyniri,
1 su bardağı ufalanmış beyaz peynir
1/2 demet maydanoz
1 paket fırın makarna

beşamel sos:
3 bardak süt
3.5 kaşık un
2 yemek kaşığı tereyağı
tuz,karabiber

Bir tencerede tereyağı eritilir.Un eklenip sararrana kadar kavrulur.Azar azar süt eklenir.Tuz ve karabiber eklenir. Bu arada makarnalar tuzlu suda haşlanır,süzülür.Makarna,beşamel sos ve kaşarın yarısı iyice karıştırılır.Makarnanın yarısı yağlanmış borcama konur.Beyaz peynir ve istenirse maydanoz serpilir.Makarnanın kalan yarısı üzerine dökülür.Kalan kaşar rendesi de üzerine serpilir.Birkaç yerine küçük tereyağı parçaları sepiştirilir.Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede üzeri kızarana kadar pişirilir. (Soğuyunca daha rahat dilimleniyor,sıcakken dağılıyor)

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: