yeni lezzetler,yeni paylaşımlar…

TAVUKLU RULO BÖREK

Ana yemek olarak sunulabilecek bir börek.Sarmısaklı yoğurtla yendiğinde mantıyı andırıyor. Yapımı da oldukça basit…
.
.
3 yufka
1 tavuk göğsü
1 yumurta sarısı
Sıvı yağ
Tavuk suyu (~2 su bardağı)
1 tavuk bulyon
tuz,karabiber,
kimyon,köri
Sarmısaklı yoğurt
.
.
Tepsi yağlanır,ilk yufka serilir.
Kenarları içe kıvrılır,fırçayla sıvı yağ sürülür.İkinci yufka üzerine serilir,kenarları katlanıp fırçayla yağlanır. 3.yufkaya da aynı işlem uygulanır.180 derece önceden ısıtılmış fırında üstü hafifçe kızarana kadar pişirilir.Bu arada tavuk göğsü haşlanır.Tiftilir,tuz ve karabiber,kimyon,istenirse köri eklenir. Tavuğun haşlandığı suya bir tane tavuk bulyon eklenir.Ilık tavuk suyu fırından çıkan yufkaların üzerine dökülür.Tavuklu harç üzerine yayılır. Rulo yapılır.Ek yeri alta gelecek şekilde tepsiye yerleştirilir.Üzerine yumurta sarısı sürülüp tekrar fırına verilir.10-15 dakika pişirilir. Sade olarak ya da sarmısaklı yoğurtla sıcak servis yapılır.
Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: