yeni lezzetler,yeni paylaşımlar…

TORPİL

Torpil… çocukluğumun lezzeti. Ortaokuldayken her okul dönüşünde Bornova Şölen Pastanesinden torpilleri alıp evin yolunu öyle tutardık 🙂 Yemek bloglarında çoğu kez rastladım (adı genellikle paylaço külahı diye geçiyor) yapmaya hep niyet ettim ama külah kısmı yüzünden hep vazgeçtim. Sevgili eşim benim için kalın takvim kağıdından külahlar yaptı ve torpili sonunda ben de yaptım 🙂

12 adet milföy

Krema :
2,5 su bardağı süt
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı mısır nişastası
1 yemek kaşığı buğday nişastası
6 yemek kaşığı şeker
1 yumurta
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı margarin
Üzerine pudra şekeri,iri kıyılmış fındık

Öncelikle un,nişastalar,vanilya,şeker ve yumurta iyice karıştırılır,süt eklenir.Muhallebi kıvamında pişirilir.Ocaktan alınınca içine margarin eklenip karıştırılır.Ilındıktan sonra 2 saat kadar buzdolabında bekletilir.Milföy hamurları dikdörtgen haldeyken (2’li,ortadan bölünmemiş) bir parmak kalınlığında olacak şekilde 5’e bölünür. Hazırlanan külahların ucundan başlanarak kenarları birbirinin üstüne gelecek şekilde sarılır. (bir külaha 2 şerit sarılıyor) Tepsiye dizilip 180 derecede üzerleri hafif kızarana kadar pişirilir. Ilınınca içlerinden külahlar çıkarılır.Pudra şekerine bulanır.İçleri krema ile doldurulur,uç kısmı fındığa batırılır.

 

Reklamlar

Comments on: "TORPİL" (1)

  1. hülya said:

    waawww çok güzel görünüyorlar,bi tanesini aldım gitti 🙂

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: