yeni lezzetler,yeni paylaşımlar…

SİMİT

1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
Aldığı kadar un ( ~ 5 bardak)
.
Üstü
2 yemek kaşığı pekmez
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay bardağı su
Bolca susam
.
Tüm malzeme ile hamur yoğrulur. Üstü nemli bir bezle örtülüp bir saat kadar mayalanması için bekletilir. 20 eşit bezeye ayrılır. İki beze alınıp yuvarlanarak şerit haline getirilir. Birbirine dolanıp simit şekli verilir. Önce pekmezli sosa sonra da susama bulanıp tepsiye dizilir. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede pişirilir.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: