yeni lezzetler,yeni paylaşımlar…

TAHİNLİ KEK


Bugünlerde tahinli çeşitlere ve keklere takmış durumdayım,hafta sonu iki farklı tahinli kek denedim. Her ikisi de çoook güzel oldu. Kek denemelerimin asıl sebebi de cuma günü Kemeraltı’ndan aldığım kek kalıplarım…Yıldız şeklinde muffin kalıplarından ve

şekilli büyük bir kek kalıbı aldım.Bu arada Kemeraltı’nın altını üstüne getirerek gerçek !! torpil kalıplarına da kavuşmuş bulunuyorum.İşte böyle…Geçelim kekimizin tarifine 🙂
.
2 yumurta
1,5 su bardağı şeker
1/2 su bardağı yoğurt
1/2 su bardağı sıvı yağ
4 yemek kaşığı tahin
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı un
.
Üzerine : 3 yemek kaşığı tahin + 3 yemek kaşığı şeker
.
Yumurta ve şeker iyice çırpıldıktan sonra tahin ve iğer malzemeler eklenip tahta kaşıkla karıştırılır. Kek kalıbına ya da muffin kalıplarına dökülür.Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirilir. Kek soğuduktan sonra üzerine tahin sürülüp şeker serpilir.
Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

w

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: