yeni lezzetler,yeni paylaşımlar…

Arpa şehriye pilavı bizim evde çok sık pişen bir pilav,özellikle kızım pirinç pilavına tercih ediyor. “Diyalog yemekleri“nden tarifini aldığım mantarlı tavuk sarmanın yanına yine arpa şehriye pilavı yaptım 🙂 Tavuk sarmanın tarifini küçük değişikliklerle aktarıyorum :
.
6 adet kemiksiz ızgaralık but
200 gr kadar mantar
4-5 adet çarliston biber
1 domates
1 kaşık zeytinyağı
2 diş sarmısak ya da 1 çay kaşığı sarmısak tozu
tuz,karabiber
kaşar rendesi
.
Tavuklar iyice inceltilir.Mantarlar ve biberler ince ince doğranır.Sarmısak ince ince kıyılır.Zeytinyağında sotelenirBiraz tuz ve karabiber ilave edilir.Mantarlar pişince ateşten alınır.Kaşar rendesi eklenip karıştırılır.Tavukların arasına bu karışım yayılır ve güzelce sarılır.Birleşme yerleri alta gelecek şekilde fırına dayanıklı bir kaba sıralanır.Üzerlerine tuz ve karabiber serpilir.
200 derece fırında 1 saat pişirilir.
.
Arpa Şehriye Pilavı :
.
1,5 su bardağı arpa şehriye (ben Lunch&Dinner markayı tercih ediyorum,en iri boy bu markada) 1 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı sıvı yağ
tuz Kaynar su
.
Arpa şehriyelerin yarısı yağda rengi dönene kadar iyice kavrulur. Kalan yarısı eklenir.1,5-2 bardak kadar kaynar su ve tuz eklenip kapağı kapalı olarak suyu çektirilir. Suyunu çeken pilavın altı kapatılıp, karıştırılır. 10 dakika demlendirilir
.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: