yeni lezzetler,yeni paylaşımlar…

BANYOLU BÖREK

Uzun zamandır yaptığım bir börek. Çok sık yapmama rağmen buraya eklememişim. Çoğu kişi zaten biliyor ama sitede bulunsun 🙂
.
3 yufka
1/2 paket margarin
1 çay bardağı yoğurt
içi arzuya göre
üstüne yumurta sarısı ve susam
.
Margarin eritilerek ılınınca yoğurtla karıştırılır. Bir yufka 8’e ya da 12’ye bölünür. Elde edilen üçgenlere fırçayla hazırlanan yağlı yoğurtlu sostan sürülür.İç konup gevşekçe sarılır. Bütün yufkalara aynı işlem uygulanır. Geniş bir kaba soğuk su konup börekler içine atılır.20 dakika kadar bekletililir.Fazla suları sıkılarak tepsiye alınır,üzererine yumurta sarısı sürülüp susam serpilir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: