yeni lezzetler,yeni paylaşımlar…

SAKSI KÖFTE

 

Geçen hafta sonu İkea’da yedik Saksı Köfteleri. Yoğun olarak fesleğen tadı hissediliyordu.Kızımın hoşuna gidince bana da hemen denemek düştü. Yapımı çok kolay ve sunum olarak da çok hoş…
.
1/2 kg köftelik kıyma
1/2 paket köfte harcı
3/4 çay bardağı su
1 tatlı kaşığı fesleğen
1-2 diş kıyılmış sarmısak
Bezelye,patates ve havuç (isterseniz konserve garnitürlerden)
.
Beşamel sos:
2 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt
tuz
.
Kaşar peyniri rendesi
.
Köfte malzemeleri karıştırılarak köfte yoğrulur. Küçük cam kaselerden yararlanarak köftelere çanak şekli verilip tepsiye dizilir.Köfteler 220 derece fırında 20 dakika kadar pişirilir. Bu arada bir tencerede tereyağı eritilip içine un katılır,rengi sararana kadar kavrulur.Yavaş yavaş süt ilave edilip karıştırılır. Topaksız olması için el blendırından geçirilir.Pişen köftelerin ortalarına garnitür ve beşamel sos paylaştırılıp kaşar rendesi serpilir. 5-10 dakika kadar fırında tutulur, kaşarlar eriyip hafif kızarınca fırından çıkarılıp servis yapılır.
.
Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: