yeni lezzetler,yeni paylaşımlar…


Bu bayram tatlı olarak yine burma baklava yaptım baklavalık yufkadan. İyi ki bu baklavalık yufkaları çıkarmışlar 🙂 Çok kolay ve lezzetli oluyor. Zamanım olursa bir de muhallebili kadayıfı denemeyi düşünüyorum.İşte bir kez daha burma :
.
1 paket baklavalık yufka (800 gr-48 yaprak)
3 su bardağı iri kıyılmış ceviz içi
250 gr tereyağı
.
Şerbet
4 su bardağı şeker
4 su bardağı su
1 çorba kaşığı limon suyu
.
Önce şerbet hazırlanır,kaynayınca limon suyu eklenip 5 dakika kaynatılır,soğuması için bir kenara konur.İki yaprak yufka üst üste yayılır,üzerine ceviz serpilir,oklavaya sarılır. (ben bu kez kalın örgü şişine sardım) Kenarlardan ortaya doğru büzdürülür,dikkatlice çıkarılıp yağlanmış tepsiye sıralanır.Tüm yufkalara aynı işlem uygulanır.Dilimlenir,üzerine eritilmiş tereyağı dökülür.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir. Fırından çıkınca 2-3 dakika beklenip üzerine ılık şerbet dökülür.
.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: