yeni lezzetler,yeni paylaşımlar…

POĞAÇA

Bu poğaçalar tam atıştırmalık,ağızda dağılan,hemen bayatlamayan poğaçalardan.Bu arada ben yaptıktan hemen sonra bir kısmını buzdolabı poşetlerinde derin dondurucuya kaldırıyorum yani bayatlamasına fırsat vermiyorum,donukken fırında 10 dakika ısıtmak yeterli oluyor,böylece her daim fırından yeni çıkmış sıcacık,taze poğaçalarım oluyor 🙂 Kızıma okul için de koyuyorum, her şeyi yemeyen kızım için güzel bir alternatif…
.
1 paket yumuşak margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 yumurta
2 çay kaşığı şeker
2 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı tuz
1/2 limonun suyu
Aldığı kadar un
içi arzuya göre
üzerine yumurta sarısı,susam,çörek otu
.
Tüm malzeme ile yumuşak,ele yapışmayan bir hamur yoğrulur. Elle açılıp çay bardağıyla yuvarlaklar kesilir. Arzu edilen iç konur,kapatılıp kenarlarına çatalla bastırılıp şekil verilir.Üzerine yumurta sarısı sürülüp susam-çörek otu serpilir.Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede pişirilir.

Reklamlar

Comments on: "POĞAÇA" (4)

  1. bende dolaba kaldırma işini çok yaparım….hep taze oluyor bu şekilde…ellerine sağlık..nefis bir poğaça olmuş…

  2. Canım ellerine sağlık,olsada yesem şimdi öptüm…

  3. çayın yanında çok güzel gider ellerine sağlık cnm

  4. harika görünüyor canım ellerine sağlık. http://www.illedeyemek.com

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: