yeni lezzetler,yeni paylaşımlar…

SÜTLÜ BÖREK

Çok güzel kabaran,kat kat olan bir börek. Tarif “Pelinin Pastanesi“nden.Aynen aktarıyorum:
3 yufka
70-80 gr tereyağı
.
İçine:
Yarım kilo mantar
1 adet kuru soğan
3 çorba kaşığı sıvıyağ
1 yumurtanın akı
Doğranmış maydanoz
tuz, karabiber
.
Ayrıca:
1,5 su bardağı süt
2 çorba kaşığı un
1 yumurta sarısı
.
Önce böreğin içini hazırlayalım. Sıvıyağı tencereye koyup ısıtın ve yemeklik doğradığınız soğanları soteleyin. Doğranmış mantarları da soteleyin ve tuzu, karabiberi koyup altını kapatın. Soğuyunca maydanozu ve yumurta akını ilave edip karıştırın.- Tereyağını eritin. Yufkaların arasına eritilmiş tereyağından sürerek , üç yufkayı üst üste serin. En üstteki yufkanın üzerine de tereyağı sürün. Yufkaları 12 eşit üçgen parçaya kesin. (önce artı şeklinde kesin. Sonra her parçayı eşit üç parçaya kesin)- Geniş kenarlarına mantarlı içten koyup sigara böreği sarar gibi sarın.- Küçük bir tepsiye koyup üzerine 1,5 bardak sütü gezdirin. Buzdolabında sütü çekinceye kadar bekletin.- Sütü iyice çekince 2 çorba kaşığı unu üzerlerine serpin ve buzluğa kaldırın. En az 6 saat bekletin. 1 gün önceden hazırlarsanız daha güzel olacaktır.- Buzluktan çıkarıp üzerlerine yumurta sarısı sürün ve 180º C’de ısıtılmış fırında pişirin.
Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: