yeni lezzetler,yeni paylaşımlar…

SOSYETE MANTISI

Kolay ama lezzetli yemekleri her zaman sevmişimdir 🙂 Sosyete mantısı da bunlardan biri.Kızım mantıyı çok seviyor,ona yakın tadlara da “hayır” demiyor..Öğretmen arkadaşım ve komşum Arife Hanım’ın gününde de sosyete mantısı en leziz tadlardan biriydi.Alttaki resim Arife Hocamın gününden. Yapımı kolay ve sanırım çoğu kişi biliyordur,ama benim bloğumda da bulunsun 🙂

2 yufka
200 gr kıyma
1 kuru soğan
1 yemek kaşığı zeytinyağı
tuz,karabiber
yoğurt,sarmısak
1,5 su bardağı et suyu
Soğan ve kıyma 1 yemek kaşığı zeytinyağında tam suyunu çektirmeden kavrulur,tuz ve karabiber eklenir.Yufkanın biri serilir,2-3 parmak genişliğinde şeritler kesilir.Şeritlerin ortasına kavrulan kıymadan yayılır,şerit 2’ye katlanıp kendi etrafında çevrilerek gül böreği gibi sarılır,tepsiye dizilir.Diğer yufkaya da aynı işlem uygulanır.200 derecede üstleri kızarıncaya kadar pişirilir. Bu arada sos için tereyağı,biber salçası ve biraz su kaynatılır.Et suyu varsa ılık etsuyu,yoksa 1/2 bardak sıcak suda 1/2 bulyon eritir,1,5 bardağa tamamlanır.Fırından çıkan böreklerin üzerine ılık olarak dökülür.Sarmısaklı yoğurtla servis yapılır.
Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: