yeni lezzetler,yeni paylaşımlar…

HAMSİ TAVA

Balığın faydaları saymakla bitmez.Uzmanlar haftada en az 2 kere balık yememizi öneriyorlar. Bizim de özellikle cumartesileri balık günümüz.Hamsiyi bu şekilde çok şeviyoruz.

1 kg hamsi
Mısır unu
tuz
sıvı yağ

Hamsiler orta kemikleri çıkarılarak temizlenip ayıklanır,yıkanır.Suyu iyice süzüldükten sonra mısır ununa bulanır. Tavaya 2 yemek kaşığı yağ konur,tavanın her tarafı yağlanır.Mısır ununa bulanmış hamsiler tavanın kenarından başlanarak kuyrukları ortaya bakacak şekilde dizilir. Tavanın ortasında kalan boşluk da hamsiyle doldurulur, orta ateşte kızartılır,sonra bir tabak yardımıyla ters çevirip diğer tarafı kızartılır.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: