yeni lezzetler,yeni paylaşımlar…

TUZLU KEK

3 yumurta
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
2-3 yemek kaşığı ufalanmış beyaz peynir
1/2 demet dereotu
1/2 demet maydanoz
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı süt
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
çörek otu

Yumurtalar çırpılır,süt ve sıvı yağ eklenir,peynirler,dereotu,maydanoz,kabartma tozu ve tuz eklendikten sonra yavaş yavaş un ilave edilir.Kek hamurundan biraz daha koyu olmalı.Yağlanmış tepsiye ya da kek kalıbına dökülür,üstüne çörek otu serpilip önceden ısıtılmış fırında 170 derecede pişirilir.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: