yeni lezzetler,yeni paylaşımlar…

ŞAMBALİ

Sevgili Yetur‘un tariflerini denemeye devam ediyorum. Şambaliyi çok severim,şimdiye kadar denediklerimde dışarıdan aldıklarımızın lezzetini bulamıyordum,daha çok revani gibi oluyorlardı. Bu tarif için Yetur‘a çok teşekkür ediyorum.Tarifi ve yapılışını aynen aktarıyorum.

4 su bardağı irmik
2 su bardağı yoğurt
2 su bardağı şeker
1 paket kabartma tozu
şerbeti:
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
2-3 damla limon suyu
üzerine tuzsuz yer fıstığı
Şerbet 7-8 dakika kaynatılıp ılınması için bir kenara bırakılır.Diğer malzemelerin hepsi çukur bir kaba alınır servis kaşığı ile yoğurt sulandırılmadan karıştırılır.Yağlı tepsiye dökülüp üzerine fıstıklar dizilir.200 derece fırında kızarana dek pişirilir.Fırından alınınca soğuyana kadar bekletilir sonra üzerine şerbet dökülür.Bir gece dinlendirilip arzuya göre kaymakla servis yapılır.
.
Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: