yeni lezzetler,yeni paylaşımlar…

Yeşil kividen alıp denediğim,beğenerek yediğimiz,uzun süre tazeliğini koruyan bir kurabiye… 250 gr yumuşak tereyağı 2 yumurta (birinin sarısı üzeri için ayrılır) 1 su bardağı pudra şekeri 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu 2 yemek kaşığı yoğurt 1 su bardağı iri kıyılmış fındık 1 su bardağı kuru üzüm ~5 su bardağı un Unun 4 bardağı ile tereyağı iyice yoğrulur.Fınfık ve üzüm dışındaki malzemeler eklenip yumuşak bir hamur yapılır.En son fındık ve üzümler eklenir.Cevizden küçük toplar yuvarlanıp tepsiye dizilir.Üzerine yumurta sarısı sürülüp fındık serpilir.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: