yeni lezzetler,yeni paylaşımlar…

KROKANLI PASTA

1 adet hazır pasta taban
1 paket Dr. Oetker karamel aromalı pasta kreması + 1,5 su bardağı süt
1 poşet krem şanti + 1 su bardağı süt

Islatmak için
1 su bardağı ılık süt
1 tatlı kaşığı nescafe
1 tatlı kaşığı şeker

Krokan
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı iri kıyılmış fındık ya da tuzsuz badem
1 çay kaşığı margarin

süslemek için
damla çikolata
rende çikolata
kiraz şekerlemesi
file fındık

Öncelikle krokan hazırlanır.1 su bardağı şeker ve 1 çay kaşığı margarin bir tavaya alınır,şeker eriyip karamel rengini alıncaya kadar karıştırılır. Fındıklar eriyen şekere eklenip iyice karıştırılır ve yağlı kağıt üzerine serilir. Hazırlanan krokan soğuyunca küçük parçalara ayrılır. Nescafeli sütle pandispanyanın katları ıslatılır.Karamel aromalı pasta kreması tarifine göre hazırlanır. (ben margarin kullanmadım)Pandispanyanın ilk katına hazırlanan krema sürülür. 2-3 yemek kaşığı üst süsleme için ayrılır.Kremanın üzerine krokan ve damla çikolata serpilir, diğer pandispanya katı kapatılır. Krem şanti hazırlanıp pastanın üzeri ve yanları sıvanır. Ayrılan karamelli krema, krema torbasına doldurulup pastanın üstüne süslemeler yapılır.Yanları file fındıkla kaplanır.Buzdolabında birkaç saat bekletilip servis yapılır.

Reklamlar

Comments on: "KROKANLI PASTA" (3)

  1. ellerine salık canım .mutlu pazarlar.

  2. ÇOK LEZİZ GÖRÜNÜYOR ELLERİNE SAĞLIK..SEVGİLER..

  3. Pasta ben burdayım diyor. Ellerine sağlık hamarat bayan. Sevgiler güzelimCanan

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: