yeni lezzetler,yeni paylaşımlar…

FIRINDA KUMPİR

Evde kumpir keyfi bir başka oluyor 🙂 Daha önce kumpirin değişik versiyonlarını denedim,ama Cafe Sardunya’da gördüğüm sanırım en pratiği. Baton kek kalıbında kumpir 🙂 Kendisine buradan çok teşekkür ediyorum.
.

6-7 adet orta boy patates (haşlanmış)
2 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
3-4 adet sosis
1 tatlı kaşığı sıvıyağ
1/2 su bardağı mısır
2 adet kırmızı közlenmiş biber
2 adet salatalık turşusu
2 yemek kaşığı garnitür (bezelye-havuç)
10-15 adet çekirdeksiz yeşil zeytin
tuz
ketçap
mayonez
.
Haşlanmış patatesler ezilip püre haline getirilir. 1 yemek kaşığı tereyağı ve 1/2 su bardağı kaşar peyniri ilave edilerek karıştırılır. Baton kek kalıbı tereyağıyla yağlanır. Patatesin yarısı kek kalıbına döşenir. Üzerine ince ince dilimlenip sıvı yağda hafifçe kavrulan sosisler ,mısır ,küçük küçük doğranmış közlenmiş kırmızı biberler,ince dilimlenmiş zeytinler,turşular,2 yemek kaşığı garnitür konur, kalan 1/2 su bardağı kaşar peyniri serpilir. Kalan patates ile tümünün üzeri kapatılıp düzeltilir. Kalan tereyağını küçük küçük doğranıp üzerine dizilir. 220 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Soğumadan ketçap ve mayonez ile birlikte servis yapılır.

Reklamlar

Comments on: "FIRINDA KUMPİR" (1)

  1. Her zamankinden daha güzel, mutlu, umutlu, , sevdiklerinle geçireceğin, hayırlı bir bayram diliyorum. Sevgiler…

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: