yeni lezzetler,yeni paylaşımlar…

FIRINDA ÇİPURA

Hafta sonları genellikle balık yemeye ve yedirmeye çalışıyorum 🙂 Çipurayı genellikle ızgarada yaparım,bu kez değişiklik yapıp fırında denedim,sonuç oldukça lezzetliydi…

.
3 adet çipura
2 soğan
2-3 patates
tane karabiber
defne yaprağı
1 limon
zeytinyağı
tuz
.
Temizlenmiş çipuralar yıkanır,suları süzülür.Patates ve soğanlar halka halka doğranır. Fırın tepsini yağlanır. Patateslerin ve soğanların yarısı tepsiye dizilir.Üzerine hafif tuzlanmış balıklar dizilir. Kalan patates ve soğanlar, dilimlenmiş limon, tane karabiber, defne yapraklarını balıkların üzerine yayılır. 1/2 çay bardağı kadar zeytinyağı gezdirilir. (ben yağ koymadım,balıklar epeyce yağlıydı) Tepsinin üzerini alimünyum folyo ile kaplanır. Önceden ısınmış 200 C fırında yaklaşık 1 saat pişirilir. Son 15 dakika balıkların üzeri kızarsın diye folyoyu açılır.)
.
Reklamlar

Comments on: "FIRINDA ÇİPURA" (6)

  1. Bu mübareğin her hali güzel:))

  2. Çok lezzetli görünüyor. Ellerin dert görmesin. Yanında bir de turşu. Oooooh değmeyin keyfinize:)Öptüm canım,Canan

  3. bayılırım balığa, ellerine sağlık, çok güzel kızarmış….

  4. kendim için olmasada oglum için deneyecegim.ellerine saglık.

  5. Merhabalar, mmm bayilirim ellerine saglik…sevgiler.

  6. Bende fırında balık yaparken patates koyarım balığın yağıyla çok lezzetli oluyorelinize sağlıkhülya

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: