yeni lezzetler,yeni paylaşımlar…

TAHİNLİ KURU BAKLAVA

Yapımı çok basit ama çok lezzetli bir tarif…Tarifi çok sevdiğim arkadaşım Seda’dan.
.
2 adet yufka
1 su bardağı tahin
50 gr erimiş tereyağı
1 su bardağı şeker
1 su iri çekilmiş ceviz
pudra şekeri (üzeri için)
.
Yufka serilip fırçayla yağlanır. Yufkanın üzerine 1/2 su bardağı tahin gezdirilir.Onun üzerine de 1/2 su bardağı şeker ve 1/2 su bardağı iri çekilmiş ceviz serpilir. En uç kısmından başlanarak sıkı bir rulo yapılır, iki parmak eninde verev kesilerek yağlı kağıt serili tepsiye dizilir. İkinci yufka için de aynı işlemi tekrarlanır, önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirilir. Fırından çıkıp soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpilir.
Reklamlar

Comments on: "TAHİNLİ KURU BAKLAVA" (8)

  1. ayy ne kadar güzel görünüyor kat kat. yapımıda kolaymış en kısa zamanda denicem Lezzet Pınarım…

  2. degişik bir tat olmuş.ellerine saglık.

  3. Pınar,en yakın zamanda ben de deneyeceğim.Ellerine sağlık

  4. Çok hoş görünüyor.Ellerine sağlık.Sevgilerrrr…..

  5. Değişik olmuş canım ellerine sağlık…

  6. ellerine sağlık canım…

  7. canım bende bubu hazır baklavalık yufkadan yaptım..ama yufkadan yapmadım..ama gerçekten çok pratik oluyo..ellerine sağlık.sevgiler….

  8. Pasta Susleme Teknikleri Etkinligi icin bir davet bu! Gosterin dunya aleme pasta nasil suslenirmis :)Beni yalniz birakmayacaginizdan eminim…Hollandadan sevgiler!www.dusbahcesi.blogspot.com

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: