yeni lezzetler,yeni paylaşımlar…

Rulo pastaları çocukluğumdan beri çok severim,ama şimdiye kadar hiç denememiştim. Neden bilmem keki kırmadan rulo haline getirmek bana hep zor gelmişti.Taa ki bu pastaya kadar…rulo pasta tarifim budur 🙂 Tariflerini her zaman tereddütsüz denediğim Yeşim‘den.Teşekkürler Yeşim…
.
pandispanya :
2 adet oda ısısında beklemiş yumurta
1,5 çay bardağı şeker
1/2 çay bardağı sıvıyağ
1/2 çay bardağı su
2 çay bardağı un
çay kaşığı ucu ile karbonat
1 yemek kaşığı kakao
1,5 muz
.
krema:
1 yumurta
1 yemek kaşığı tepeleme un
1 su bardağı (200 ml)süt
1 paket vanilya pişirip soğutuyoruz.
1 poşet toz halde krem şanti ekleyip çırpıyoruz.

(Ben krema olarak çikolatalı creme ole kullandım)
.
üzerine
1 paket çikolatalı krem şanti
1 su bardağı süt
.
Tüm pandispanya malzemesi çırpılıp yağlı kağıt serilmiş mini fırın tepsisinde 150 derecede pişirilir.Fırından alınca kağıdı ile birlikte düz bir zemine pandispanya alınır.Üzerine spatula ile krema ya da 2 bardak sütle çırpılmış creme o’le yayılır.Kenara 1,5 muz bütün olarak yerleştirilir.Pandispanya bu şekilde 1 dk dinlendirilip kağıt yardımıyla kenarından hafif sıkıca rulo yapılır.Üzerine hazırlanan krem şanti sürülüp servis tabağına alınır,arzuya göre süslenir.
.

Pastamı 48.PDÇS etkinliği için sevincaltuntas.blogcu.com/ a gönderiyorum.
Reklamlar

Comments on: "ÇİKOLATALI,MUZLU RULO PASTA" (10)

  1. tarifi yayında arkadaşım desteğin için teşekkür ederim. tekrar görüşmek üzere…

  2. harika süslemişsin…tadı nasıldır kimbilir… ellerine sağlık … kolay gelsin…

  3. Canım ellerine sağlık harika görünüyor öpüyorum.Ayrıca sayfama uğradı ğın için çok teşekkür ederim…

  4. harika olmuş arkadaşım eline yüreğine sağlık beğenmene çok sevindim…görüşmek üzere sevgiler….

  5. süper bir görüntü.ellerinize sağlık

  6. canım süper görünüyor ellerıne saglık sevgıler…

  7. C anım bende oldum olası çok severim rulo pastayı ellerine saağlık…

  8. bende çok severim..ayrıca fırından keki çıkarır çıkarmaz kağıdı ile birlikte sıcakken saracaksın…bu şekilde biraz bekleyip açıp ondan sonra tekrar krema malzemelerini sürüp tekrar saracaksın..zaten böyle yapınca kolay kolay kırılmıyorlar…zaten bilip yaptığın bişeydir…ama yinede buraya girip okuyanlarada faydası olur belki:)ellerine sağlık..harika görünüyor…

  9. ellerine sağlık canım, pasta harika görünüyor…sevgiler…

  10. çok hos bir tarifmis ellerine saglik arkadasim kim nasil lezzetli olmustur, sevgiler.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: