yeni lezzetler,yeni paylaşımlar…

Her yıl mart-nisan aylarında, süt kuzu zamanı 1-2 kez yaparız,çok da severek yeriz.
Boğazlık yeni doğan kuzunun boğazından çıkan ceviz büyüklüğünde bir salgı bezidir. Kuzu büyüdükçe küçülür ve kaybolur. İzmir’de etten daha pahalıdır. Genellikle sipariş üzerine satılır. İstanbul ve çevresinde uykuluk olarak isimlendirilir. İzmir’in aksine, İstanbul ve çevresinde sakatat satan dükkanlarda bulunur ve etten daha ucuzdur.

1 kg boğazlık
mısır unu ya da un
zeytinyağı
kekik,karabiber,kimyon,tuz

Boğazlıklar ufak ufak doğranıp mısır unu ya da una bulanır.Kızdırılmış zeytinyağında kavrulur. Tuz,karabiber,kimyon ve kekik ilave edilir. Marul salatası eşliğinde yenir 🙂

Reklamlar

Comments on: "UYKULUK BADEM – BOĞAZLIK" (2)

  1. İlk defa duydum ama kuzu etini sevdiğim için bunuda severim herhalde. Bir araştırayım bakalım bulabilecekmiyim. Ellerine sağlık. Sevgiler…

  2. Bende uykuluk olarak bilirim nefis bir tatdır…Ellerinize sağlık…Sevgiler…www.gonuluncelezzetler.com

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: