yeni lezzetler,yeni paylaşımlar…

ZEYTİNYAĞLI KABAK

4-5 orta boy kabak
1  havuç
2 domates
2  kuru soğan
3-4 diş sarımsak
2 adet kesme şeker
Tuz,karabiber,pul biber
zeytinyağı
1-1,5 çay bardağı su

Üzerine: 
Kuru nane ya da kıyılmış dereotu 

Kabaklar yıkanır,üstleri kazınır,halka halka doğranır,havuçlar da temizlenip halka halka doğranır. İnce kıyılmış soğan ve sarımsak zeytinyağında pembeleştirilir. Havuçlar eklenip 2-3 dakika sotelenir.Kabaklar ve küp küp doğranmış domatesler ilave edilir. Kesme şeker,tuz ve baharatlar eklenir.En son suyu konup kısık ateşte kabaklar ve havuçlar yumuşayana kadar pişirilir. Ilınınca ince kıyılmış dereotu veya naneyle servis yapılır.
Reklamlar

Comments on: "ZEYTİNYAĞLI KABAK" (2)

  1. Hımm ellerine sağlık canım…

  2. Tatlılar kurabiyelerden sonra bu yemek çok iyi geldi.Eline sağlık canım

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: