yeni lezzetler,yeni paylaşımlar…

İÇ BAKLALI ENGİNAR

İşte karşınızda mükemmel ikili :Bakla ve enginar …
6-7 adet enginar

1/2  kg iç bakla
2 kuru soğan
1 limon suyu
1 yemek kaşığı un
2 kesme şeker,tuz
1/2 demet dereotu

Zeytinyağında soğanlar kavrulur.Çanak şeklindeki enginarlar ( isterseniz çanakları 4’e bölebilirsiniz) ve ayıklanmış baklalar eklenir.1-2 dakika çevrilir.Üstlerini örtecek kadar su konur.Limon suyu,şeker ve tuz da eklenir. Bakla ve enginarlar yumuşayana kadar pişirilir. (Ben düdüklü tencerede 10 dakika pişirdim.) Ilınınca baklalar enginar çanaklarının içine doldurulur,üstleri dereotuyla süslenir.

Reklamlar

Comments on: "İÇ BAKLALI ENGİNAR" (6)

  1. Baklalı enginar yemeği nefis olmuş…Tam bol zamanı iken sık yapmalı…Ellerinize sağlık…Sevgiler…www.gonuluncelezzetler.com

  2. Elinize sağlık.Enginarın tüm yemekleri harika oluyor.Sevgiler.

  3. ellerinize sağlık.enginarı severim bu şekilde denemedim.sevgiler.

  4. Çok güzel görünüyor. Ellerinize sağlık.

  5. BİZİM ICIN HERSEYE KATLANAN, HER ZAMAN YANIMIZDA OLAN, DEGERI BICILEMEYEN DUNYANIN EN GUZEL ANNELERİNE … ANNELER GUNUNÜZ KUTLU OLSUN

  6. Pınarım eline sağlık çok güzel görünüyor bir tabak göndersene :)))

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: