yeni lezzetler,yeni paylaşımlar…

TAVUKLU PİLAV

Tavuk suyuna çorbanın ardından tavuklu pilav ne güzel gider 🙂

2 su bardağı pirinç
3,5-4 su bardağı kaynamış su (yarısı tavuk suyu da olabilir)
sıvı yağ- tereyağ
tuz
Haşlanmış,tiftilmiş tavuk eti
arzuya göre 1 avuç haşlanmış nohut

Pirinç ayıklanıp yıkanır.Tencerde sıvı yağ-tereyağı karışımı kızdırılıp pirinçler şeffaf hal alana kadar 2-3 dakika tahta kaşıkla karıştırılarak kavrulur. Üzerine su-tavuk suyu ekenir.Tuzu ilave edilir.Kısık ateşte pişirilir. (eğer haşlanmış nohut eklenecekse eklenir) Haşlanmış,tiftilmiş tavuk etiyle servis yapılır.

Reklamlar

Comments on: "TAVUKLU PİLAV" (2)

  1. Ellerinize sağlık vazgeçilmez tatlarım arasındadır.Afiyet olsun…

  2. ellerine saglık.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: