yeni lezzetler,yeni paylaşımlar…

KALAMAR DOLMA


Sevgili arkadaşım Deniz’in kayınvalidesi Türkan Hanım’dan enfes bir tarif…Kendisine çok teşekkür ediyor,elleriniz dert görmesin diyorum…

1 kg ayıklanmış kalamar (irilerinden)
1,5 su bardağı pirinç
1,5 su bardağı su
1 çay bardağı zeytinyağ
1 çay kaşığı kimyon, karabiber, tuz
1 limon

Pirinç yıkanıp bir kaba alınır. Kalamarların bacakları küçük küçük doğranır ve pirincin içine eklenir. 1,5 su bardağı su,karabiber,kimyon ve tuz ilave edilir.1 çay bardağı zeytinyağı da eklendikten sonra sulu bir iç elde edilir.Huni biçimindeki kalamarların içi bir parmak boşluk kalacak şekilde hazırlanan harç ile doldurulur.Ağızları kürdan yardımıyla kapatılır. Kalamarlar tencereye dizilir ve üzerlerini kaplayacak kadar sıcak su konulur. Kısık ateşte yaklaşık 20-25 dakika pişirilir.Pişmesine yakın bir limon suyu eklenir.

Reklamlar

Comments on: "KALAMAR DOLMA" (2)

  1. Protein alerjim olmasına rağmen,olsa yerim diyeceğim türden olmuş,tadıda görüntüsü gibi çok hoş olmuştur.Ellerine sağlık,sevgilerrrrr….

  2. hiç tatmadım ama ama lezzetli olacağına eminim.ellerine sağlık arkadaşının kayınvalidesi Türkan Hanım'a….sevgiler canım 🙂

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: