yeni lezzetler,yeni paylaşımlar…

KALAMAR TAVA & TARATOR SOS

Ailecek çok sevdiğimiz lezzetlerden. Özellikle kızım tek kelimeyle kalamara bayılıyor :))

1 kg kalamar  (ben dondurulmamış taze tercih ediyorum)
2 çorba kaşığı karbonat
2 çorba kaşığı şeker
1 şişe maden suyu
1 limon suyu
un,tuz

Ayıklanımış,yıkanmış ve dilimlenmiş (bacaklar kısa parçalar halinde,gövde halka halka doğranır) kalamarlar şeker,karbonat,limon suyundan oluşan terbiyeyle iyice ovulur,yumuşatılır.1 şişe maden suyu eklenir.Kalamarlar bu karışımın içinde 3-4 saat dinlendirilir. Süzülüp un-tuz karışımına bulanır. Fritözde kızgın yağda 2-3 dakika,ekmek kabuğu rengi alana kadar kızartılır.Kağıt havlu serilmiş servis tabağına alınır,tarator sosla servis yapılır.

TARATOR SOS:

3 dilim bayat ekmek içi
1 çay bardağı ceviz içi (dövülmüş)
1 limon suyu
1 yemek kaşığı üzüm sirkesi (sirke tadından hoşlanmıyorsanız eklemeyin)
3 diş sarimsak (ezilmiş)
1-2 yemek kaşığı mayonez
4 yemek kasik zeytinyağı
tuz,karabiber,kırmızı biber

Ekmeklerin kenrları çıkarılıp içleri ufalanır.Diğer malzemeler eklenip el blendırıyla karıştırılır (kıvamı çok koyu olursa 1/2 su bardağı su ilave edilir) Oda ısında dinlendirilip kalamarla servis yapılır.

Reklamlar

Comments on: "KALAMAR TAVA & TARATOR SOS" (10)

  1. bayılırım kalamarada tatator sosada ellerine sağlık canım

  2. Çıtır çıtır görünüyor elinize sağlık tarator sos tarifinizi aldm mutlaka deneyeceğim sevgiler..

  3. ellerine sağlık Pınarcığım…
    nefis görünüyor..
    afiyet bal şeker olsunn…
    harikasın canım..

  4. Canim hayirli ramazanlar .Nefistir lezleti bende severim yanina sarimsakli yogurt daha ne olsun afiyetler olsun öptüm.

  5. kalamarı çok seviyorum ama evde yapmaya hiç cesaretim yok. ama en kısa zamanda tarifini uygulayacağım. ellerine sağlık.

  6. Ellerine sağlık arkadaşım çok sevdiğim bir lezzettir bende senin gibi taze olanı tercih ediyorum.Nefisss görünüyor.Hayırlı iftarlar dılıyorum…

  7. Ellerine sağlık, çok severim ama evde hiç denemedim.Püf noktalarını öğrenmiş oldum.Teşekkürler.

  8. Hobidünyam woman forum adına;
    http://edacroche.blogspot.com/
    http://papatya68.blogspot.com/
    tarafından hazırlanmış olan; hobidünyam yemek etkinliğinin “5.”si olan” sahur lezzetleri” etkinliğinin ev sahibeliğini,

    20 AĞUSTOS 2010 – 5 EYLÜL 2010

    tarihleri arasında mintininmutfagi.blogspot.com adresimde mintinin mutfağı olarak ben yapıyorum ve muhteşem lezzetlerinizle sizleri,kendi mutfağımda ağırlamak istiyorum.

    ***yapmanız gereken şey dilediğiniz çeşitte lezzetler hazırlayıp,kendi bloğunuzda yayınlamak ve benim bloğuma yorum bırakarak haber vermek olacak.hazır olduğunu bildirdiğiniz tariflerinizi,ben bloğunuza gelip kopyalayıp kendi bloğuma ekleyerek linkinizle birlikte yayınlayacağım.hadi herkes mübarek ayın güzelliğiyle,sahurunda hazırladığı şık tarifleri bana bildirsin.
    Bu davetiyeyi ulaştırabildiğim,ulaştıramadığım herkes etkinliğimize davetlidir.davetiyeyi ulaştıramadığım aradaşlarım lütfen şimdiden kusuruma bakmasınlar…

    Not: blog sahibi olmayanlar da bu etkinliğe katılabilirler.hazırladığınız sahur tariflerini,resmiyle birlikte isminizi de yazarak (pepito_life@hotmail.com) adresime yollayın,ben de yayınlayayım:)

    LEZZETLİ PAYLAŞIMLARDA BULUŞMAK DİLEĞİYLE…TARİFLERİNİZİ BEKLİYORUM…

  9. işte benim tarifim.en sevdigin ne diye sorsalar kalamar derim herhalde.yanına da tarator sos.oh oh.ellerine saglık.

  10. Burada tazesini bulamıyoruz mecburen dondurulmuş kalamar alıyorum. Benim de oğlum bayılır. Çok güzel bir tarif, ellerine sağlık.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: