yeni lezzetler,yeni paylaşımlar…

SAMSA TATLISI

İftar sofralarına yakışacak kolay ve lezzetli bir tatlı…Oktay Usta’dan.

8 milföy hamuru
2 su bardağı fındık-ceviz karışımı
2 çorba kaşığı şeker
1 yumurta

Şerbeti :
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
2-3 damla limon

Milföy hamurlarının 4 tanesini kenarları üst üste gelecek şekilde dizin. Diğer 4 tanesini de yan yana dizip birleştirin. Dikdörtgen şeklindeki hamuru merdane yardımı ile açın.
İç harcı için badem tozu, toz şeker ve yumurta akını karıştırma kabına alarak karıştırın. Hazırladığınız iç harcın 3’te birini milföyün bir ucuna yayarak bir tur rulo yapın. Bu ruloyu milföyden ayırıp verev olarak 2 parmak aralıkla kesin. Kalan milföy hamuru ve iç harçla 2 rulo daha yapın. Aynı şekilde kesip yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 175 derecede pişirin.
Bu arada şerbetini hazırlayıp ilk sıcaklığı çıkana kadar soğutun. Pişen tatlıların ilk sıcaklığı çıkınca üzerine şerbetini ekleyin.

Reklamlar

Comments on: "SAMSA TATLISI" (12)

  1. nefis görünüyor canım.ellerine sağlık.güzel bir hafta diliyorum.

  2. Merhaba. Hiç denemedim ama yapımı kolay ve harika görünümlü bir tatlı. Ellerinize sağlık, afiyet olsun.
    Sevgiler.

  3. sımdı yazıcıdan cıkarıp tarıfını deneyecegım aksamaaa elelrıne saglık arkadasım

  4. O ne yarabbim çok lezzetli görünüyor bayıldım ve bir tanesini yedim bile eline sağlık..
    Kesinlikle hemen yapacağım..
    Sevgiler

  5. enfes görünüyor.ellerinize sağlık

  6. Pratik,lezzetli çabuk yapılabilecek, kurtarıcı bir tatlı tarifi olmuş.Ellerine sağlık.

  7. GERÇEKTEN BU KADAR PRATK BİR TATLI GÖRMEDİM 🙂
    AFİYETLE.. SEVGİLER.

  8. Pınarcığım,
    ellerine sağlık canımm ttalın deyim yerinde ise can alıcı görünüyor..
    mutlu haftalar dilerim..
    sevgiler..

  9. Süper gözüküyor ellerinize sağlık.
    Sevgiler:)

  10. Hem çokkk lezzetli, hem de çok pratik bir tatlı olmuş. Kısacası tam benlik:))) Afiyet şeker olsun…
    Sevgiler…

  11. ellerine sağlık canım. şimdi olsada yesem. çayın yanında.

  12. bu tarifi bayrama denemeyı düşünüyorum ama sert filan oluyor mu bana biraz bilgi verirseniz memnun olurum.bloguma cevabı yazarsanız memnun olurum.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: