yeni lezzetler,yeni paylaşımlar…

BUZLU BÖREK

Herkesin bildiği,benim de sık sık yaptığım,çıtır çıtır bir börek …Yeşil kivi de görünce tekrar aklıma düştü 🙂

3 tane yufka
1 çay bardağı sıvı yağ
5 su  bardağı buzlu su

İçi: Beyaz peynir-maydanoz,kavrulmuş soğan-patates ya da kıymalı harç
   
Üzeri :
yumurta sarısı
susam-çörekotu

İstenen iç hazırlanır.Yufkanın biri tezgaha açılır, üzerine 1/2 çay bardağı sıvı yağın yarısı fırçayla sürülür. İkinci yufka ilk kat yufkanın üzerine yayılır, kalan sıvı yağı sürülür.Kalan üçüncü yufka da diğer yufkaların üzerine serilip 12 eşit üçgene kesilir. Kenarlarına hazırlanan iç paylaştırılır ve kenarları kıvrılarak sigaraböreği gibi sarılır.Börekler uygun büyüklükte bir tepsiye alınır ve üzerine buzlu su dökülür, yarım saat arada çevirerek börekler bu suda bekletilir.Sürenin sonunda börekler fazla hırpalanmadan bir süzgü üzerine alınır, 5 dakika suyunun süzmesi için bekletilir,yağlı kağıt serili tepsiye dizilir. Üzerine yumurta sarısı sürülüp susam-çörekotu serpilir.180 derece önceden ısıtılmış fırında pişirilir.

Reklamlar

Comments on: "BUZLU BÖREK" (7)

  1. Canımmm ellerine sağlık harika ol
    muş börekler bereketli iftarlar sev
    giler…

  2. ayyy ayyy bu ne güzellik böyle. ellerine sağlık. hayırlı ramazanlar

  3. pınarcığımm ellerine sağlık tatlımm nefis görünüyor böreğin..:))
    sevgiler..

  4. Ellerine sağlık pek tonton olmuş bu buzluk börekleri

  5. ellerinize sağlık.çıtır çıtır nefis görünüyor

  6. Çok güzel görünüyor bir çok blogta görüyorum ellerine sağlık Pınarcığım sevgiler…

  7. Ellerine sağlık,tam sahurluk ,çok lezzetli görünüyorlar.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: