yeni lezzetler,yeni paylaşımlar…

ADIYAMAN PATLICAN KEBABI

Dün akşam annemlere Cafe Pepela‘da görüp denemek için not ettiğim bu güzel yemeği ufak değişikliklerle yaptım,çok beğenildi.Kesinlikle tekrar yapılacak :))

6-7 adet patlıcan (tercihen orta boy,minik)

Kıymalı Kaplama İçin:

250 gram kıyma
1 soğan
galeta unu
tuz ve baharatlar (karabiber,kimyon…)

Patlıcanlar közlenir.Tuzlu suyda 1-2 dakika bekletilip kabukları soyulur.
Kıyma,tuz ve barahatlar karıştırılıp yoğrulur,patlıcanlar dikkatle kaplanır.
200 derece fırında, 15-20 dakika pişirilir.(patlıcanların üzerine küçük tereyağı parçaları koyabilirsiniz ) Çıkmasına yakın üzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri serpilip kaşarlar eriyip kızarana kadar bekletilir.

 

Reklamlar

Comments on: "ADIYAMAN PATLICAN KEBABI" (14)

  1. ayy bu ne güzel bişey böyle Pınarcığım yaaa:)
    offf mis gibi olmuştur mantolu patlıcanlar:))
    hemde kıyma mantolu:))

  2. Canımmm ellerine sağlık harika bir lezzet.Hayırlı cumalar çok öpüyorum.

  3. ayy çok güzel görünüyor. ellerine sağlık mutlaka yapmalıyım.

  4. Hayırlı cumalar. Ellerinize sağlık. Çok leziz ve iştah açıcı görünüyor.Patlıcanlı herşeyi çok seviyoruz.

    Saygılar.

  5. ELLERİNE SAĞLIK ÇOK DEĞİŞİK GÖRÜNÜYOR İLKKEZ BÖYLE BİR YEMEK GÖRDÜM..PATLICAN ELBİSE GİYMİŞ GİBİ..PATLICANLI VE KIYMLAI TRAFİLERİN HEPSİ GÜZELDİR DİYENLERDENİM:)))

  6. Güneyin yemekleri çok güzel olur zaten.Nefis görünüyor,misafir çağırınca yapılabilir değişik bir sunum.Hayırlı cumalar.

  7. Canım; yapmayın>: bu kadar leziz görünen patlıcana dayanamam,yiyenlere afiyet olsun demekten başka bir şey gelmiyor elimdemmmmm…Sevgimle öptüm….

  8. ben de bu yemeği çok yakında deneyeceğim. ellerinize sağlık.

  9. Görüntü şahane! Hatta insan görüntüye bakınca,epey uğraştırıcı olduğunu düşünüor,fakat tarifini okuyunca,kolaymış ben yapabilirim bunu diyor 🙂 şahsen öyle dedim.Ellerine sağlık,denenecek inşallah,hayırlı iftarlar..

  10. Tek kelimeyle nefis.Ellerine sağlık,patlıcan,köfte,kaşar.Çok lezzetli,ellerine sağlık,sevgiler.

  11. çok güzelmiş bu kolaymışda kıymada severim patlıcanda en kısa zamanda deniycem inşallah 🙂 ellerinize sağlık..

  12. bayramını kutlar nice sağlıklı huzurlu bayramlar dilerim.

  13. Merhaba,Etkinliğime davet ediyorum seni,katılırsan sevinirim sevgiler,bayramını kutluyorum,

  14. selamlar arkadaşım.eline sağlık.pepelanın tarifini çok güzel yapmışsın.eline sağlık.bugün de ben yapıverdim.seni izlemeye aldım arkadaşım.sevgiler…

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: