yeni lezzetler,yeni paylaşımlar…

Seferihisar’ın yani bizim oraların lezzetlerinden…Pazar günleri Sığacık’ta kurulan “Organik Pazar” da ev hanımları tarafından hazırlanmış,kızartılmış haliyle satışa sunuluyor,size de et suyunda haşlayıp sarmısaklı yoğurtla yemek kalıyor :)) “Ben her şeyiyle kendim yapıp yemek isterim” diyenlerdenseniz işte bu da tarifi :))

1 kg un
2 yumurta
tuz
ılık su

veya

4 hazır yufka

içi:
1/2 kg nohut
1 büyük kuru soğan
tuz,karabiber

2 çay bardağı sıvı yağ
1 kase ayran

üzerine :
sarmısaklı yoğurt
tereyağında kızdırlmış kırmızı biber,nane

Hamur yoğrulup 4 bezeye ayrılır,her beze hazır yufka kalınlığında ve büyüklüğünde yuvarlak olarak açılır.(ya da 4 hazır yufka tercih edilir) Yufkalar 8 eşit parçaya bölünür.Nohutlar haşlanıp kabukları soyulup rondodan geçirilir.Rondodan geçirilimiş kuru soğan,tuz ve karabiberle karıştırılır.Yufkalara fırçayla önce ayran sonra sıvı yağ sürülür.Kenarları biraz içeri kıvrılıp nohutlu iç konur,rulo yapılır.Yağlı kağıt serili tepsiye  sıralanır.Üzerine fırçayla sıvı yağ sürülür.190 derecede pişirilir.(veya kızgın sıvı yağda kızartılabilir) Fırından çıkınca et suyunda haşlanır.Üzerine sarmısaklı yoğurt,kızdırılmış tereyağı konup kırmızı biber ve naneyle servis yapılır.

Reklamlar

Comments on: "SEFERİHİSAR MANTISI (Nohutlu Mantı)" (10)

  1. Pınarcığım tarif için teşekkürler nohutlu mantıyı hiç yemedim ama görünüş harika ellerine sağlık sevgiler…

  2. Ne kadar çok mantı çeşidimiz varmış, sayenizde birini daha öğrendim. Ellerinize sağlık, harika görünüyor. Yaz tatilinde Seferihisar'a biz de uğradık ama fazla kalamadık. Dolayısıyla bu güzel lezzeti farkedemedik. Hazır yufkadan ben de deneyebilirim. Size afiyetler olsun.
    Sevgiler.

  3. ellerine sağlık değişik bir tarif.

  4. canımm ellerine sağlık merakla bekliyordumm:))
    benim nişanlım foçada da yaparlar dedi yengeside yaparmışş:))
    ama fırçayı yedi benden söylemedi diye:))
    şaka bir yana hakikaten çok beğendim ve haftasonu deneyi planlamaktayım:))

  5. hımmm nohutlu mantı bizden içinde değil üstünde olur etli salçalı falan.. ama bunlar harika gözüküyorlar
    sevgiler..

  6. Nohutlu mantıyı ilk kez duyuyorum. Tadı eminim çok lezzetlidir. Ellerine sağlık

  7. eline sağlık canım mantı nefis görünüyor.güzel bir gün diliyorum.sevgiler.

  8. nefis görünüyor canım ellerine sağlık hiç yemedim merak ettim şimdi aldım tarifi
    sevgiler

  9. Pınar cığım çok nefis görünüyor.Çok duyduğum ama yemediğim bir lezzet.ellerine sağlık canım öpüyorum.

  10. farklı bir versiyonunu ben denemiştim ellerine sağlık bence süper olmuş selamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: