yeni lezzetler,yeni paylaşımlar…

Evde yapılmış,mis gibi kokan ekmek gibisi var mı ? Bu kez makinede değil,kek kalıbında yaptım 🙂

1,5 su bardağı ılık su
40 gr yaş maya
4-4,5 su bardağı beyaz un (isteğe göre 3 bardağı kepekli un olabilir)
2 çay kaşığı tuz
1 su bardağı iri dövülmüş ceviz
2 çorba kaşığı sıvıyağ
susam
 

Maya 1,5 su bardağı suyun içinde eritilir. Un ve tuz ayrı bir kapta karıştırılır. 1 su bardağı iri dövülmüş ceviz ilave edilir. Mayalı su ve 2 çorba kaşığı sıvı yağ eklenir. Malzemeler elle karıştırılıp yoğrulur. Hamur ılık bir yerde yarım saat bekletilir. Yarım saatin sonunda hamur tekrar yoğrulur. Yağlanmış baton kek kalıbına yerleştirilir.Üzerine fırçayla zeytinyağı sürülür,bolca susam serpilir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40-50 dakika pişirilir.

Reklamlar

Comments on: "CEVİZLİ EKMEK (kek kalıbında)" (4)

  1. canım evde yapılan ekmekler giisi yok sahidende ellerine sağlık:))
    bende yapacağım cevizli ekmek:)

  2. Canım misler gibi ellerine sağlık sı
    cakken yemesine doyulmaz öpüyorum.

  3. elinize sağlık mi gibi gerçekten sevgiler

  4. çok lezzetli görünüyor,ellerine sağlık canım.sevgiler.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: