yeni lezzetler,yeni paylaşımlar…

ZEYTİNYAĞLI PIRASA

1/2 kg pırasa
2 havuç
4 yemek kaşığı pirinç
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 limon suyu
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı şeker
tuz

Havuçlar ve pırasalar yıkanıp ayıklanır.Halka halka doğranır.Zeytinyağında pırasalar,havuçlar ve salça birlikte kavrulur. Üzerini kaplayacak kadar su,limon suyu,şeker ve tuz eklenip tencerenin kapağı örtülür.Havuçlar yumuşayana kadar kısık ateşte pişirilir.Yıkanmış pirinçler ileve edilir.10 dakika daha pişirilir. Ilık ya da soğuk servis edilir.

Reklamlar

Comments on: "ZEYTİNYAĞLI PIRASA" (7)

  1. Canım ellerine sağlık çok güzel olmuş zeytinyağlıları severim.

  2. Pırasaaa!Çok severim.ellerine sağlık enfes görünüyor..

  3. Elinize sağlık, ama ben bir türlü sevemiyorum pırasayı. 😦

  4. haftasonu bizde yaptık miss gibi ne güzel yedik vallahi tam mevsimi hemde sağlık deposu:D

  5. Canım bayılırım pırsasaya buz gibi ve limonlu olursa ellerine sağlık öpüyorum.

  6. Pınarcığım nefis bir görüntü ellerine sağlık herkese de yarasın bu güzel yemek sevgiler…

  7. ne çok sever ve yaparım..
    afiyetle canım
    sevgiler.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: