yeni lezzetler,yeni paylaşımlar…

İŞKEMBE ÇORBASI

1/2 kg temizlenmiş işkembe
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağı
1 lt su
tuz,karabiber
sarımsak,sirke
kızdırılmış tereyağı,pul biber

Temizlenip yıkanmış, küçük parçalara ayrılmış işkembe düdüklü tencerede 40-45 dakika haşlanır.Ayrı bir tencerede tereyağı eritilip un kavrulur.Süzülen işkembe suyundan kepçe yardımıyla azar azar eklenerek (unun topaklanmaması için) hızlıca çırpılır.Tüm su eklendikten sonra işkembe parçaları eklenir.10-15 dakika kaynatılır.Kızdırılmış tereyağı ve kırmızı biber üzerine gezdirilir.İsteğe göre çorbayı servis edilirken yanında dövülmüş sarımsak ve sirke sosu ile ikram edilir.

Reklamlar

Comments on: "İŞKEMBE ÇORBASI" (7)

  1. ohhh nefis bayılırım işkembe çorbasına canım çekti emeğinize sağlık sevgiler

  2. en sevdigim çorbadır.ama bizimkiler sevmiyor diye ben sirke eklemiyorum.ellerine saglık.

  3. ben hayatım boyunca hiç işkembe yemedim ama sevenler için harika bir görüntü.ellerine sağlık arkadaşım.sevgiler.

  4. Pınarcığım o kadar uzun süre olduki işkembe çorbası yemeyeli şimdi kolestrol muhabbetinden ağız tadımızdan da mahrum kaldık ellerine sağlık sevgiler…

  5. Ağzıma sürmesemde yiyienlere saygım vardır:)Ellerine sağlık canım

  6. canım Pınarcığım,
    ellerine emeklerine sağlık canım..
    sakatattan hazzetmem lakin müptelası olanalrr bilirler tadını:)
    mutlu haftaar dilerim:)

  7. Siteniz çok güzel ve faydalı..

    lezzetli yemek tarifleri için linke tıklayabilirsiniz.

    ******Lezzetli Yemek Tarifleri*******

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: