yeni lezzetler,yeni paylaşımlar…

ETLİ PAZI SARMASI

2 demet pazı
300 gr kıyma
1 soğan
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı biber salçası
1-2 diş sarımsak
Tuz, karabiber, pul biber,nane
1 çay bardagı pirinç
1 avuç içi bulgur

Pazılar yıkanır,sapları kesilip üzerlerine kaynar su dökülür.Bu şekilde 5 dakika kadar bekletilir,süzülür.Kıyma,soğan,yıkanmış pirinç,bulgur,salçalar,zeytinyağı ve baharatlar iyice karıştırılır. Daha sonra pazılar ikiye bölünerek  kalın damarları çıkartılır,iç konularak sarılır. Tencereye dizilir, Üzerine 1 su bardağı su eklenir.Kapağı kapatılıp kısık ateşete pişirilir.Piştikten sonra yoğurtla servis yapılır.

Reklamlar

Comments on: "ETLİ PAZI SARMASI" (8)

  1. sarımsaklı yoğurtlu bayılırım pazı dolmasına.ellerine sağlık arkadaşım.sevgiler.

  2. Canım ellerine sağlık pazı sarması
    na bayılırım öpüyorum.

  3. yumuşacık mis gibi
    ellerine sağlık canım

  4. canım Pınarcığım,
    ellerine emeklerine sağlık son günlerde çok sık görür oldum bayılıyorum:)

  5. Ellerine sağlık canım çok severim pazı dolmasını

  6. pınarcım ellerine sağlık harika olmuş çok severim yumuşacık pazı sarmasını.

  7. ellerine sağlık canım ben hiç denemedim rahmetli annem arada yapardı:))görüntüsü çok nefis

  8. Siteniz çok güzel ve faydalı..

    lezzetli yemek tarifleri için linke tıklayabilirsiniz.

    ******Lezzetli Yemek Tarifleri*******

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: